Sıkça Sorulan Sorular

Ambalaj atıkları yönetmeliği

Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Kaldırıldı mı?

MADDE 28 – (1) 27/12/2017 tarihli ve 30283 sayılı Resmî Gazete'de yayımlanan Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği yürürlükten kaldırılmıştır.

Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği nedir?

b) Ambalaj atıklarının oluşumunun önlenmesi, önlenemeyen ambalaj atıklarının yeniden kullanım, geri dönüşüm ve geri kazanım yöntemleri kullanılarak bertaraf edilecek miktarının azaltılmasına, … MADDE 2 – (1) Bu Yönetmelik; piyasaya sürülen bütün ambalajları ve bu ambalajların atıklarını kapsar.

Ambalaj atıkları grubunda yer alan atıklar nelerdir?

Ambalaj atık türleri; Kâğıt/karton, plastik, cam, metal, kompozit ve ahşap ambalaj atıkları olarak sıralanabilir. Kâğıt ve karton ambalajların hammaddesi selülozdur. Taşıma ve nakliye esnasında az yer kapladıkları ve dayanıklı oldukları için tercih edilen bir ambalaj türüdür.

Ambalaj atıkları nereye verilir?

PTT Şubeleri, okullar, üniversiteler, organize sanayi bölgeleri, muhtarlıklar, camiler, marketlerde (BİM, TESCO, KİPA, CARREFOUR, MİGROS, METRO GROSMARKET, TEKNOSA, KOÇTAŞ, PRAKTİKER gibi) atık pil toplama noktaları bulunmaktadır.

Ambalaj atıkları satılabilir mi?

kontamine olmuş ambalaj atıkları (saç varil,ıbc vb. atıklar), hidrolik atık yağları, metal atıklar, plastik ambalajlar, kağıt-karton atıkları, akü atıkları,tekstil atıkları (elyaf, kıprıntı, kumaş vb. atıklar) satılabilir. … Ayrıca lastik atıkları da satılması yasaktır.

Ambalaj atık beyanı ne zaman yapılır 2021?

Ambalaj beyanlarının 01.01.2021 – 31.03.2021 tarihleri arasında, doğru bilgilerle “Ambalaj Bilgi Sistemi” üzerinden, tehlikeli ve tehlikesiz atık beyanlarının ise, 11.01.2021 — 31.03.2021 tarihleri arasında “Atık Yönetimi Uygulaması (TABS/KDS/MoTAT)” üzerinden yapılması, işletmecilerimizin herhangi bir idari yaptırımla …

Depozito Yönetim Sistemi nedir?

Depozito Yönetim Sistemi, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca belirlenen ve belirli bir depozito bedeli alınarak piyasaya sürülen ürünlerin tüketilmesi/kullanılması sonrasında iade alınması ve depozito bedelinin geri ödenmesine dayalı bir sistemdir.