Sıkça Sorulan Sorular

Lokum nerede meşhur

Kentte yüz yılı aşkın bir süredir lokum imalatı gerçekleştiren Altınay Şekerleme Genel Müdürü İrfan Altınay, dünyada önemli bir yeri olan Türk lokumunun Türkiye'deki tek adresinin Afyonkarahisar olduğunu söyledi.Jun 7, 2010

Lokum hangi yörenin?

Lokum Türkiye'ye özgü uluslararası düzeyde tanınmış önemli bir şekerli üründür. “Rahat ul-hulküm” yani boğaz rahatlatan kelimesinden türeyen lokum, yaklaşık 15. yüzyıldan bu yana Anadolu'da bilinmektedir.

Lokum patenti hangi ülkede?

Safranbolu Lokumu Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.

Lokum zararlı mı?

Lokum, içerisinde karbonhidrat, şeker ve nişasta bulunması sebebiyle aşırı şekilde tüketilmemelidir. Çünkü aşırı tüketimde vücut tüm bu bileşenleri sindirmekte zorlanabilir ve böylelikle karaciğer sorunları meydana gelebilir.

Lokum ne zaman icat edildi?

Lokum, 18'inci yüzyılda saray pastanecileri tarafından icat edilirken, ilk ihracatçısı olan Hacı Bekir tarafından “mükemmel” hale getirildi. 1861'de lokum ilk kez İngiltere tarafından ithal edildi.

Türk lokumu nasıl ortaya çıktı?

Osmanlıca'da “rahat ul hulküm” yani “boğaz rahatlatan” kelimesinden türetilen lokumun geçmişi 15. yüzyıla dayanmaktadır. … Hacı Bekir Efendi'nin I.Abdülhamit'in isteği üzerine pekmez yerine “kelle şekeri” olarak da bilinen rafine şekeri kullanarak hazırladığı yumuşak lokum, günümüzdeki Türk lokumunun ilk örneğidir.

Osmanlıca lokum ne demek?

Osmanlıca “rahat ul-hulküm” yani (boğaz rahatlatan) kelimesinden türeyen Lokum, yaklaşık 15. yüzyıldan beri Anadolu'da bilinmekle birlikte, özellikle 17. yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde yaygınlaştı.

Lokum Atölyesi sahibi kim?

Afyon Ogaş Şekerleme ve Afyon Lokum atölyesi Yönetim Kurulu Başkanı Sn.Celal KOCA çıktığımız bu yolu ve hedeflerimizi anlatıyor. Göstermiş olduğunuz yoğun ilgiye teşekkür ederiz.