Sıkça Sorulan Sorular

Atom tedavisi sonrası hamilelik

Atom tedavisinden sonra hastalar hamile kalabilir, doğum yapabilir ve emzirebilir. Tedavi sonrası hastalara 6 ay hamile kalmamaları önerilir.

Atom alındıktan sonra hamile kalınır mı?

Genellikle tedaviden 6 ay sonra hamile kalmak güvenlidir ancak bu durum uygulanan doz ve hastalığın yaygınlık derecesi ile ilgili olarak değişebilmektedir.

Atom tedavisi yumurtalıklara zarar verir mi?

'Atom tedavisi doğurganlığı etkilemiyor'

Atom tedavisi kaç gün?

Bu tedavi yönteminde, hastaya ağız yoluyla iyot-131 olarak adlandırılan, kapsül şeklinde bir ilaç verilir. Hastaya verilen doza bağlı olarak tedavi süresi 1 ila 3 gün arasında değişebilir. Bu süreçte hasta, hastanede kalır ve ziyaretçi kabul edilmez.

Atom tedavisi saç döker mi?

Tedavide verilen radyoaktif iyot kapsülünün herhangi bir kötü tadı veya kokusu yoktur, hasta tedavi esnasında herhangi bir şey hissetmez. Diğer kemoterapi yöntemlerinde izlenen saç dökülmesi görülmez, mide-barsak sistemine bağlı oluşan yan etkilerin bu tedavide oluşması çok nadirdir.

Atom tedavisinden ne kadar sure sonra gebe kalinir?

Atom tedavisinden sonra hastalar hamile kalabilir, doğum yapabilir ve emzirebilir. Tedavi sonrası hastalara 6 ay hamile kalmamaları önerilir.

Atom vücuttan kaç günde atılır?

Radyoiyod; vücuttan çoğunlukla idrar yolu ile, bir kısmı ise tükürük, ter ve dışkı ile atılır. Atılmayanlarda bir süre sonra kendiliğinden yok olur, 10 gün ila 1 ay arasında vücudunuzda radyasyon kalmaz.

Atom tedavisinin etkisi ne kadar sürer?

Eğer doz yüksek olursa, çevresine radyasyon yaymaması için hastanede radyoiyod tedavisi için hazırlanmış özel odada yatması gerekir. Bu dozun miktarı kanunen belirlenmiştir. Hastanede kalış süresi; uygulanan doza ve günlük ölçümlerle vücutta saptanan radyasyona göre 3 gün ile 1 hafta arasında değişebilir.