Sıkça Sorulan Sorular

Bacak neden morarır

Bacak morluklarının en sık karşılaşılan nedeni fiziksel aktivite veya kaza sonucu oluşan morluklardır. Çarpma, vurma ya da düşme gibi durumlarda gözlenen morarma damar içerisinde bulunan kan, doku veya kas zedelenmesine bağlı olarak oluşabiliyor.Sep 2, 2019

Hangi hastalıklarda bacakta morluk olur?

Morarma bu durumlarda kan ve kan ile bağlantılı hastalıkların çoğunda ilk belirti olarak ortaya çıkar. Morarmalar, Lösemi, Hemofili A ve Hemofili B gibi hastalıkların habercisi olabilir. Troid hastalıklarından birisi olan Graves hastalığı da kol ve bacaklarda morluklara neden olabilmektedir.

Bacak Morarmasina ne iyi gelir?

Morluğun üzerine, birkaç gün boyunca her birkaç saatte bir 15 dakika boyunca buz koymak; iltihaplanmayı ve şişmeyi önleyerek morluğun daha çabuk iyileşmesine yardımcı olur. İltihaplanmayı buzla azalttıktan sonra ılık kompres uygulanabilir. Bu, dokuların kan dolaşımını artırır ve iyileşme sürecini hızlandırır.

Bacakta kendiliğinden oluşan morluk için hangi bölüme gidilir?

Vücutta oluşan morluklar için gidilecek uzman doktorlar Dahiliye bölümü veya Hematoloji bölümü olabilir. Eğer morarmalar herhangi bir çarpma veya düşme sonucu oluşmuş ise Cildiye bölümüne de gidilmektedir.

Hangi morluklar tehlikeli?

Ufak bir çarpma sonrasında büyük morarmalar meydana gelmesi de tehlikeli. Ailelerin dikkat etmesi gereken bir diğer nokta da morarmanın oluştuğu yer. Dizden aşağı oluşan morarma yaramazlık, dizden yukarıda oluşan morarma ise daha çok hastalık kaynaklıdır.

Bacaktaki morluklar kanser belirtisi mi?

Bacaklarda morarma sıklıkla görülen bir lösemi belirtisidir. Vücudun pek çok farklı yerinde de meydana gelebilir. Bu morarmaların nedeni trombosit miktarında azalma meydana gelmesidir. Buna bağlı olarak kanın yenilenmesi de az olduğundan, vücuda herhangi bir darbe almadan bazı morluklar oluşabilir.

Vücutta kendiliğinden oluşan morluklar neden olur?

Alınan darbeye ya da travmaya bağlı olarak kılcal damarlardan vücut dokularına sızan kanın, oksijen bakımından fakirleşmesi ile önce mor renkte olan bereler, zamanla kahverengi ve son olarak yeşil renge döner. En fazla 18 gün içinde iyileşen morluklar, ilk oluştuğu dönemde acıya yol açabilir.

Bacaktaki morluk ne zaman geçer?

1-2 gün içerisinde morluklar mavi ve siyah renge dönüşür. 3-4 gün sonra ise morluk rengi tekrar değişerek sarı veya yeşile dönüşür. Birkaç gün ardından açık kahverengi veya kahverengimsi sarıya dönüşür. 2 hafta sonunda morluk tamamen geçer ve cilt normale döner.