Sıkça Sorulan Sorular

Beyin kanaması kulaktan kan gelmesi

Beyin kanamasında kulaktan kan gelir mi?

Kulaktan kan gelmesi genellikle bir beyin kanaması bulgusu değildir. Bir kafa travmasını takip eden kulak kanamaları genellikle kısa süre içerisinde kendi kendine durur ama kafa travmasına bağlı olarak ek problemler nedeni ile hastanın yatırılması ve tetkik edilmesi gerekebilir.

Beyin kanaması geçirdikten sonra ne olur?

Beyin kanaması sonrası cerrahi tedavi uygulanan hastalarda görme kaybı, işitme kaybı, bilinç kaybı, vücudun bir bölümünün beyin kanaması sonrası felç olması ve hastanın hayatını kaybetmesi gibi riskler vardır.

Beyin kanaması belirti verir mi?

Şiddetli baş ağrısı, bilinç kaybı, uyuşukluk, güçsüzlük, konuşulanları anlamama, uyku hali, çevredeki olaylara ve seslere karşı kayıtsız kalma ve konuşmada bozukluk gibi durumlar ise tansiyona bağlı beyin kanaması belirtileri arasında yer alır.

Beyin kanaması olup olmadığını nasıl anlarız?

Beyin kanaması teşhisinde en çok öne çıkan tetkik yöntemi, beyin tomografisidir. Kanamayı en net ve hızlı şekilde gösteren tomografi, muayene sırasında tespit edilen bulguların ve hastanın şikâyetçi olduğu belirtilerin kaynağının bir kanama olup olmadığını görmek için kullanılan yöntemdir.

Beyin kanaması ne kadar sürer?

Beyin kanamasında ilk 2 saat hayati önem taşıyor” Beyin kanaması (Anevrizma), ani ve şiddetli baş ağrısı, bulantı, kusma, konuşma güçlüğü, baş dönmesi gibi bazı belirtilerle ortaya çıkan ve geç kalındığında tedavisi mümkün olmayan hasarlara yol açabilen çok ciddi bir sağlık sorunudur.

Kulak kanaması ne zaman tehlikelidir?

Dış ve orta kulakta medyana gelen bir tümör kanama yapabilir. Kulaktan kan gelmesinin en tehlikeli durumlardan biri budur. Böyle durumlarda cerrahi müdahale gerekebilir. Kulaktan kan gelmesi çok sık oluyorsa kandaki pıhtılaşma sorunları yüzünden olması ihtimali yüksektir.

Beyin kanaması geçiren kişi ne kadar yaşar?

İyileşme ve prognoz oldukça değişkendir ve büyük ölçüde başlangıçtaki kanamanın ciddiyetine bağlıdır. Genel olarak, beyin kanaması olan hastaların üçte biri tam iyileşme ile hayatta kalır; üçte biri sakatlık veya inme ile yaşar; ve üçte biri de kaybedilir…