Sıkça Sorulan Sorular

Disiplin soruşturması savunma örneği

Disiplin soruşturmasında savunma nasıl yazılır?

Memur savunmalarını yazılı veya sözlü olarak sunabilir. Memur disiplin soruşturmasında savunma, tebliğ edilen yazıda bildirilen olay ve vakıalara yönelik olmalı, çok detaylı veya konu ile alakasız bilgilere yer verilmemeli, konudan uzaklaşılmamalıdır.

Disiplin soruşturması nasıl yapılır?

Disiplin soruşturması, disiplin amiri tarafından bir soruşturmacı (muhakkik) görevlendirilmesi ile başlar. Soruşturmacının soruşturmasını yürüttüğü memura eşit veya daha üst bir görevde bulunması zorunludur. Soruşturmacı; Disiplin amirinin disiplin cezası verme yetkisi dışında bütün yetkilerine sahiptir.

Memurların savunması nasıl alınır?

(2) Savunma, memur hakkındaki iddialar, bu iddiaların dayandığı deliller, isnat edilen fiil veya hâllerin hukuki nitelendirmesi ve 657 sayılı Kanunun 125 inci maddesinde sayılan fiil veya hâllerden hangisinin kapsamına girdiği bent ve alt bent belirtilerek istenir.

Memurun kavga etmesi idari soruşturma sonuç ne olur?

Kavga eden memurlara hangi disiplin cezası verilir? … Bu nedenle hakarette bulunan memura kademe ilerlemesinin durdurulması cezası verilmektedir. Eğer fiil fiili saldırıya dönüşürse bu durumda ceza memuriyetten çıkarmaya kadar gitmektedir.

Memur savunma yazısı nasıl yazılır?

657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 129. maddesinin 2. Fıkrası da “Hakkında memurluktan çıkarma cezası istenen memur, soruşturma evrakını incelemeye, tanık dinletmeye, disiplin kurulunda sözlü veya yazılı olarak kendisini veya vekili vasıtasıyla savunma yapma hakkına sahiptir.” şeklindedir. 657 sayılı Kanun'un 130.

Savunma yazısı nasıl yazılır?

Savunma Dilekçesinde Olması Gereken Temel Bilgiler

  1. Savunma Yapanın Adı Soyadı
  2. Savunma Yapanın T.C.Kimlik Numarası
  3. Savunma Dilekçesinin Konusu.
  4. Savunma Dilekçesinin Açıklamaları
  5. Savunma Yapanın Lehine olan Deliller (varsa)
  6. Sonuç ve Talep.
  7. Ad – Soyad İmza.

7 günlük savunma süresi ne zaman başlar?

Kanun maddesinde yer alan süre 7 günlük süre hesaplamasına tebliğ tarihini takip eden günden itibaren başlanacak ve 7. günün sonunda itiraz süresi sona erecektir.Konuyu bir örnekle açıklamak gerekirse memura ayın 1 inde tebliğ edilen bir disiplin cezasına karşılık memur ayın 2 sinden itibaren 7 günlük sürede itiraz …