Sıkça Sorulan Sorular

Ev usulü çikolata sosu

Katı çikolata sosu nasıl yapılır?

Yoğun Kıvamlı Çikolata Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Nişasta, kakao ve şekeri sos tenceresine alın.
  2. Üzerine azar azar süt ilave ederek topak kalmayana dek çırpın.
  3. Ocağı açın orta ateşle sos kıvam alıncaya dek pişirin.
  4. Kıvam alan sosa tereyağını ve çikolatayı da ekleyerek ovaktan alın.

Donan çikolata sosu nasıl yapılır?

Çikolata sosu donar mı? Çikolata sosunun içerisindeki nişasta gibi maddeler donmasını engeller. Dolaba koyduğunuzda yalnızca katılaşma olur.

Evde çikolata sosu nasıl yapılır oktay usta?

Önce süt, su, nişasta, kakao ve toz şekeri karıştırın. Şeker eriyinceye kadar iyice çırpın. Daha sonra tencereye alın ve pişirmeye başlayın. Sürekli karıştırarak pişirin.

Su ile çikolata sosu olur mu?

Suyla Yapılan Çikolata Sos Tarifi Nasıl Yapılır? … Eğer sosunuzu cıvık bulursanız, ayrı bir bardağın içine 1-2 tatlı kaşığı nişasta koyun, üzerine su ekleyin. Karıştırıp altı açık olan tencerenize ilave edip karıştırın. İstediğiniz kıvamı aldığında altını kapatın.

Nutella ile çikolata sosu nasıl yapılır?

2 dolu yemek kaşığı nutellaya, 2 yemek kaşığı ılık süt katıp, kısık ateşin üzerinde tıkırdatın. Bir çanağa alıp dilimlenmiş muz, elma ve kivi gibi meyvelerle "batır batır" sosu olarak sunun. Kıvamın koyuluğunu veya gevşekliğini iki malzemenin oranıyla oynayarak değiştirebilirsiniz….

Kek üzerine kakaolu sos nasıl yapılır?

  1. 1 su bardağı sütü, 1 su bardağı suyu, 1,5 yemek kaşığı kakaoyu, 4 yemek kaşığı toz şekeri ve 1,5 yemek kaşığı unu bir tencereye alın. …
  2. Ocağın altını açın ve hepsi eriyip malzemeler birbiri ile karışana kadar karıştırıp kaynatın.
  3. Kaynadıktan sonra 1 dakika da ocağın altını kısıp bekleyin ve çikolata sosunuz hazır.

Jan 29, 2020

Kolay çikolata sosu nasıl yapılır?

Çikolata Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Süt, toz şeker, un ve kakaoyu derin bir sos tenceresine alın.
  2. İyice çırptıktan sonra küçük parçalara ayırdığınız bitter çikolata ve tereyağını ekleyin.
  3. Kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
  4. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.