Sıkça Sorulan Sorular

Fenerbahçe şike olayı

2010-11 sezonunda Süper Lig ve 1. Lig'in bazı müsabakalarında şike yapıldığı ve teşvik primi verildiği iddiası üzerine başlatılmıştır. 3 Temmuz 2011 tarihinde yapılan operasyonla halkın haberdar olduğu bu büyük dava, Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz tarafından başlatılmıştır.

FB şike davası ne oldu?

Fenerbahçe, şike davasında 13. Ağır Ceza Mahkemesinin eski başkan Aziz Yıldırım ile eski yönetciler Şekip Mosturoğlu ve İlhan Ekşioğlu ile diğer kişiler hakkındaki beraat kararıyla ilgili 'Kesinleşme Şerhi'nin düzenlendiğini açıkladı. Kesinleşme Şerhi'nin düzenlenmesinin ardından dava kapandı.

Fenerbahçe şikeden aklandı mı?

Aralarında Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım ve sarı-lacivertli takımın eski yöneticilerinin de olduğu çok sayıda kişi aklandı. … Ceza Dairesi, Futbolda şike davasında aralarında eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, Abdullah Başak, İlhan Yüksel Ekşioğlu, Ahmet Çelebi'ye verilen beraatleri onadı.

Şike davası sonucu ne oldu?

3 Temmuz: Yargıtay beraat kararlarını onadı, Aziz Yıldırım 'Masumiyetimiz tescillendi' dedi. Yargıtay 5. Ceza Dairesi, 27 Aralık'ta "futbolda şike davası" olarak bilinen davada eski Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 4 kişi hakkındaki beraat kararlarını onadı.

Fenerbahçe şikeden kaç yıl ceza aldı?

UEFA, Fenerbahçe'ye 2+1 yıl Avrupa kupalarından men cezası verdi. Fenerbahçe'ye 2+1 yıl ceza veren Disiplin Kurulu; Aziz Yıldırım, Ali Yıldırım, Şekip Mosturoğlu, İlhan Ekşioğlu ve Cemil Turan için müfettişten ek rapor istedi.

Fenerbahçe hangi davayı kazandı?

Fenerbahçe Spor Kulübü normalde ödenmesi gerekenden daha fazla fatura kesildiğini iddia ederek İSKİ'ye açtığı davayı kazandı. Mahkeme 4 faturada 500 lira fazladan tahsilat yapıldığını tespit ederek, paranın faiziyle birlikte geri ödenmesine karar verdi.

Beraat kararının onanması nedir?

Yargıtay'ın esastan red kararı, istinaf mahkemesi hükmünün hukuka uygun bulunduğu anlamına gelir. Yargıtay'ın bu şekilde verdiği kararına “onama kararı” da denilmektedir. Yargıtay'ın temyiz incelemesi sonucu hükmü onaması halinde istinaf mahkemesi tarafından verilen hüküm kesinleşir.

Fenerbahçeye şikeci demek suç mu?

Yargıtay 9. Ceza Dairesi, sözde 'Futbolda Şike Davası'nı onayan eski Yargıtay üyesi Mesut Kundakçı'ya FETÖ üyeliğinden 12 yıl hapis cezası verdi. Bu emsal karar ile birlikte, 2010-2011 sezonuna atıfta bulunarak bir takıma şikeci demek suç sayılacak.