Sıkça Sorulan Sorular

Hatay usulü lor peyniri

Hatay çökeleği nasıl yapılır?

Suyu iyice süzülen çökelek, bezlerden çıkarılıp tuzlanır ve genellikle taze olarak tüketilir. Bazen, daha sonra tüketilmek üzere tuzlanarak hava kalmayacak şekilde küp ya da tulumlara basılır ve olgunlaşması için serin bir yerde 3-4 ay bekletildikten sonra tüketilir (KAMBER, 2005).

Hatay Sürkü nasıl yenir?

Kahvaltı için bir tane dilimleyip zeytinyağı ile karıştırıyorum. Bazen de içerisine domates ve biber doğrayıp salata olarak da kahvaltıda yiyoruz. Denemenizi tavsiye ederim.

Taze sürk peyniri nasıl yapılır?

Sürk Peyniri Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Derince bir kabın içerisine çökeleği alın, üstüne baharatları ilave edin, sarımsağı rendeleyin.
  2. Zeytinyağını da ilave ettikten sonra, güzelce yoğurun. …
  3. Bir kaç saatte bir kağıt havluyu değiştirin, böylece daha kuru bir peynir elde edeceksiniz.

Antakya peyniri nasıl yenir?

Suyu alınan peynir, kare şeklinde kesilip kaynar suda haşlanarak süzülüyor. Antakya haşlama peynirini, tereyağı ve sarımsak ile fırında, ya da mangalda veya tavada direkt pişirebilirsiniz. Arzu ederseniz, peyniri tüketmeden önce sıcak suda 5 dakika bekletebilirsiniz.

Hatay kahvaltı sofrasında neler olur?

Günlük kahvaltı sofrasında; leblebi gibi minik ve yoğun yağlı olan özel halhalı zeytin, kırma zeytin, tamamen Antakya'ya özgü fermente bir lezzet olan sürk (küflü çökelek), tuzlu yoğurt, taze Antakya peyniri ve acı Samandağ biberi (mevsimindeyse ve evet sabahın o saatinde, en acısından), yerli domates, kıtte (acur) …

Çökelek kurutması nasıl yapılır?

Sürk Nedir (Çökelek –Lor-kurutması) Bir çeşit peynir kurutması olan Sürk Peyniri, Lor peynirinin çeşitli baharatlarla (çörek otu, kekik, defneyaprağı, karabiber, kimyon, tarçın, bul biber) harmanlanmasıyla yapılır. Kubbe haline getirilin toplar kavanoza dizilerek serin ve toz almayan yerde kurutulur.

Çökelek nasıl tüketilir?

Çökelek üzerine doğradığınız taze soğan, maydanoz, salatalık, yeşil biber ve domatesi ekleyin. Son olarak damak tadınıza göre tuz, kırmızı pul biber ve zeytinyağı ekleyip, çökelek salatasını kaşık yardımı ile karıştırın. Hazırladığınız çökelek salatasını servis tabağına koyup, servis edebilirsiniz.