Sıkça Sorulan Sorular

Kgk bağımsız denetim

KGK Bağımsız Denetçilik nedir?

Bağımsız Denetçi : Herhangi bir kişi veya kuruluşa bağımlı olmadan, genel kabul görmüş muhasebe ilkeleri ve esasları ışığında mali tabloların gerçeği yansıtıp yansıtmadığını araştıran kişidir. 3568 sayılı yasa ile denetim yetkisi SMMM ve YMM'lere verilmiştir.

Bağımsız denetçi olmanın şartları nedir?

SMMM ruhsatına sahipseniz, en az 3 yıl denetim tecrübeniz ya da 15 yıllık mesleki tecrübeniz varsa, KGK'nın düzenlediği sınavlardan “Muhasebe Standartları”, “Kurumsal Yönetim İlkeleri ve Finansal Yönetim” ve “Denetim” sınavlarına girip 70 ortalamayı tutturabilirseniz “bağımsız denetçi” ünvanını alabilirsiniz.

Bağımsız denetim sınavına kimler başvurabilir?

Denetçi, bağımsız denetim yapmak üzere, 01.06.1989 tarihli ve 3568 sayılı Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik ve Yeminli Mali Müşavirlik Kanunu'na göre ruhsat almış yeminli mali müşavir veya serbest muhasebeci mali müşavir unvanını taşıyan ve Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu'nca yetkilendirilen …

Bağımsız denetçi stajı kaç yıl?

Bağımsız denetçilik staj süresi 3 yıldır. En az on beş yıl mesleki tecrübeye sahip olan meslek mensuplarında uygulamalı mesleki eğitim şartı aranmaz.

Bağımsız denetçinin esas görevi nedir?

Bağımsız Denetçinin Sorumluluğu: Temel sorumluluğu mali tabloları incelemek ve onların doğruluğu hakkında görüş bildirmektir.

Denetçiler ne kadar maaş alır?

İç denetçiler, 2020 yılında en yüksek 8.810 TL maaş alıyor. Ortalama bir tecrübedeki bir iç denetçi ise, 5.780 TL maaş alır.

Bağımsız denetçiler ne kadar maaş alır?

Bağımsız denetçi maaşları en düşük 2 bin 920 TL, en yüksek 6 bin 880 TL olarak görülmektedir. Bağımsız denetçi olarak görev alan kişiler kariyerlerinde ilerledikçe aldıkları maaş miktarı da buna bağlı olarak değişiklik gösterecektir.