Sıkça Sorulan Sorular

Pişmiş kısır yapılışı

Kavurma kısır nasıl yapılır?

Öncelikle sıvı yağda küçük küçük doğradığımız soğanları kavuruyoruz. Biraz pembeleşince salçaları da ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz. Ardından kısırlık bulguru ekliyoruz. 2-3 limonun suyunu, bulguru biraz kavurduktan sonra azar azar ilave ediyoruz, bu sayede bulgur limon suyunu çekerek yumuşuyor.

Kısır içi nasıl yapılır?

Kısır Tarifi Nasıl Yapılır? 6 çay bardağı kısırlık bulgur derince bir kaba alınır. Üzerine 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası eklenerek kaşığın arkasıyla salça bulgura yedirilir. 1 yemek kaşığı domates salçası eklenerek aynı şekilde karıştırılır. Dilerseniz salçaları aynı anda ekleyip yedirebilirsiniz.

1 su bardağı bulgura ne kadar su kısır?

Benim ince bulgurda net ölçüm 1 su bardağına 1,5 su su bardağı şeklinde. O zaman kıvamı nefis oluyor ayrıca hava almayacak şekilde streç film ile kapattığınızda 20 dakika içinde kendi buharıylada istediğimiz kıvama geliyor. İsterseniz kısıra biraz marul ve acı kırmızı pul biber ilavesi yapabilirsiniz.

Kısır nasıl yapılır malzemeleri nelerdir?

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  1. 2su bardağıince bulgur.
  2. 1,5su bardağısıcak su.
  3. 2yemek kaşığıdomates salçası
  4. 1çay bardağızeytinyağı
  5. 1tatlı kaşığıpul biber.
  6. 2adetlimon suyu.
  7. 1/2çay bardağınar ekşisi.
  8. 6daltaze soğan.

1 su bardağı kısırlık bulgura ne kadar su?

Benim ince bulgurda net ölçüm 1 su bardağına 1,5 su su bardağı şeklinde. O zaman kıvamı nefis oluyor ayrıca hava almayacak şekilde streç film ile kapattığınızda 20 dakika içinde kendi buharıylada istediğimiz kıvama geliyor. İsterseniz kısıra biraz marul ve acı kırmızı pul biber ilavesi yapabilirsiniz.

Kısır nasıl yapılır ve malzemeleri?

Kısır Tarifi İçin Malzemeler

  1. 2 su bardağı çiğ köftelik bulgur.
  2. 3-4 adet domates.
  3. 3-4 adet yeşil sivri biber.
  4. 6-8 adet yeşil soğan.
  5. 1 demet maydanoz.
  6. 1/2 (yarım) demet dereotu.
  7. 1 yemek kaşığı dolusu domates salçası
  8. 1 yemek kaşığı dolusu biber salçası

1 su bardağı ince bulgura ne kadar su?

Benim ince bulgurda net ölçüm 1 su bardağına 1,5 su su bardağı şeklinde. O zaman kıvamı nefis oluyor ayrıca hava almayacak şekilde streç film ile kapattığınızda 20 dakika içinde kendi buharıylada istediğimiz kıvama geliyor. İsterseniz kısıra biraz marul ve acı kırmızı pul biber ilavesi yapabilirsiniz.