Sıkça Sorulan Sorular

Samsun kurtuluş yolu hakkında bilgi

Mustafa Kemal Atatürk'ün, kurtuluş mücadelesini başlatmak üzere 18 arkadaşıyla birlikte 19 Mayıs 1919 sabahı Samsun'a ayak bastığı iskeledir. Yüreği vatan sevgisi ile dolu bir avuç yiğidin bu kutsal yürüyüşünün başlangıcına tanıklık eden bu tarihi iskele aslına benzer şekilde yeniden yapılmıştır.

Samsun kurtuluş yolu nedir?

Kurtuluş Yolu, Mustafa Kemal'in Samsun'a çıktığı Tütün İskelesi'nden Amasya'ya yolculuk ettiği Samsun sınırları içerisindeki güzergâh.

Mustafa Kemal Samsundan nereye geçmiştir?

9. Ordu Müfettişi Mustafa Kemal, tablonun İngilizlerin iddia ettiği gibi olmadığını belirledi. İngilizlerin denetimindeki kentte yakından takip edilen Mustafa Kemal, kurtuluş için örgütlenmenin mümkün olmayacağını fark edince Havza'ya geçmeye karar verdi.

Samsun’un kurtuluş savaşı için önemi nedir?

TürkMilleti Birinci Dünya Savaşı sonrasında kötüleşen koşullar içinde kurtuluş çareleri ararken büyük bir lider Mustafa Kemal Atatürk ortaya çıktı ve Samsun'a ayak basarak “Kurtuluş” yolunu açtı. Dolayısıyla Atatürk'ün 16-19 Mayıs 1919 İstanbul'dan başlayan yolculuğu bir kurtuluş dönemini simgeler.

16 Mayıs 1919 da Atatürk nereye gitti?

Mustafa Kemal Paşa ve kurmaylarının Samsun'a yolculuğu, bir ulusun kaderini değiştirdi. 16 Mayıs 1919'da Bandırma Vapuru, Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarını alarak İstanbul'dan Anadolu'ya hareket etti.

Kurtuluş Yolu ve iskelesi nerede?

Nasıl Gidilir: İlkadım İlçesi Yabancılar Pazarı mevkiindedir. Otogara 4, Çarşamba Havaalanına 23 kilometre mesafededir. “Şehir içi ulaşım araçları ile ulaşım sağlanabilmektedir".

Kurtuluş Yolu kimin eseri?

Kurtuluş Yolu (İki Dil Bir Kitap — Arapça-Türkçe) — Prof. Dr. Seyyid Kutub | kitapyurdu.com.

Mustafa Kemal Samsun’dan sonra ilk olarak nereye geçmiştir?

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve minnetle anıyoruz. Atatürk Samsun'da 6 gün kaldı, 25 Mayıs'ta Havza'ya geçti.