Sıkça Sorulan Sorular

Anavarza kalesi nerede

Adana'nın yaklaşık 70 km kuzeydoğusunda, bugünkü Dilekkaya köyü sınırları içinde yer alan antik şehir, Sunbas Çayının Ceyhan ile birleştiği yerin 8 km kuzeyinde ada gibi yükselen bir tepe üzerinde inşa edildiği görülmekte.

Anavarza Kalesi hangi şehirde?

Adana'ya bağlı Kozan ilçesinin 28 km. güneyinde bulunan Anavarza (Anazarbos/ Caesarea ad Anabarsum) Antik Kenti, bugünkü Dilekkaya Köyü sınırları içinde yer almaktadır.

Anavarza Kalesi kim tarafından yapılmıştır?

Ortaçağda dört kapısı olan kalenin büyük bir kısmı bugüne sağlam ulaşmışsa da detaylar yok olmuş. 11. yüzyılda Klikyalılar tarafından inşa edilen Adana Anavarza Kalesinin sur yüksekliği 10 metre.

Adana Anavarza Kalesi ne zaman yapıldı?

11. yüzyılda Klikyalılar tarafından inşa edilmiş olan kalenin sur yüksekliği 10 metre olmaktadır. Kale içerisinde kilise, sarnıç, depolar ve anıt mezar kalıntıları bulunmaktadır. 5 kilometre uzunluğundaki surları ile Anavarza Kalesi günümüzde Adana ilinin çok önemli simgeleri arasında yer almaktadır.

Anavarza antik kenti ne için yapılmıştır?

"Daimi listeye girmesi için başvuracağız" Kültür ve Turizm İl Müdürü Sabri Tari, 4 bin dönüm araziye inşa edilmiş bir antik kent olan Anavarza'nın, o dönemki bütün savaşlardan galip çıkması dolayısıyla "yenilmez şehir" olarak bilindiğini söyledi.

Anavarza Efsanesi nerede?

Anavarza, Türkiye'nin Adana ilinde, Kozan sınırları içerisinde, Kadirli, Ceyhan ve Kozan ilçe sınırlarının kesiştiği yerde, tarihi Kilikya bölgesinde bulunan antik kent.

Anavarza kalesinde kimler yaşadı?

Bizans Dönemi'nde önemini devam ettiren, sonraki yıllarda Ermeniler, Abbasiler, Selçuklular, Ramazanoğulları, Osmanlılar gibi çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapan Anavarza'da farklı kültürlere ait izleri bir arada görmek mümkün.

Anavarza antik kenti hangi uygarlığa aittir?

Anavarza

Tarihçe
KuruluşMÖ 19. yüzyıl
Kültür(ler)Roma Dönemi
Bağlı olduğuKilikya Krallığı, Kozanoğlu Beyliği, Varsak, Avşar Türkmenleri
İlgili kişi(ler)Septimius Severus, Pescennius Niger, II. Theodosius