Sıkça Sorulan Sorular

Büryan kebabı ankara

Büryan kebabı neden yapılır?

Büryan, kuzunun bütününün (organları alınmış şekilde) yaklaşık 2-3 metre derinliğinde çamur ile kapağı kapatılmış bir kuyuda odun ateşi ile pişirilmesi ile olur. Kızgın kuyularda pişirilen "Büryan" genelde yazın tüketilen bir et yemeğidir.

Büryan kebabı nasıl yapılıyor?

Orijinalinin pişirilmesi oldukça meşakatli; toprakta açılan yaklaşık 2,5 metre derinliğinde ve çamurla sıvanmış olan tandırların dibine odun ateşi yerleştiriliyor, ateşin üzerine bakır bir kazanla kemikli etler yerleştiriliyor ve kuzu bu çukura bir askıyla sarkıtılıyor, çukurun kapağı da kapatılıyor ve kuzu havayla hiç …

Büryan kaç saat pişer?

Özel yapılan kuyularda ateşte yaklaşık 1 buçuk 2 saatte pişirilen büryan kebabı kuzu eti ile pişiriliyor. İşte, biryan tarifi ve yapılışı.

Siirt büryan kilosu ne kadar?

Büryanın belirli kısımları var, en çok tercih edilen, kaşşita dediğimiz kısımdır. Büryanımızı gram ile satıyoruz. Büryanımızın kilosu şu anda 140 lira, 100 gramı 14 liradır.Sabah 100 gram büryan yiyen bir kişi akşama kadar kendisini tok hisseder."

Büryan nasıl yapılır Siirt?

Kızgın kuyularda pişirilen "Büryan" genelde yazın tüketilen bir et yemeğidir. Et çengellerle önceden kızdırılan yeraltı kuyularına sarkıtılır ve kuyunun ağzı kapatılır. Kuyudan alınan pişmiş Büryan, Kuzunun bütününün (organları alınmış şekilde) yaklaşık 2-3 metre derinliğinde etler askılarda satışa sunulur.

Büryan hangi yöreye ait?

Büryan kebabı ile ünlü illerimiz Bitlis ve Siirt'tir. Büryan kebabı temelinde kuyu kebabının bir türevidir.

Bitlis Büryanı nasıl yapılıyor?

Büryan, erkek keçi (hevir) etinden yapılır. Kasaptan aldığımız etleri yıkayıp tuzluyoruz. Gece iş yerine gelen çalışanlarımız, özel yapılmış bakır kovalara bir miktar su koyarak tandırın içine bırakıyor. Ateş köz haline geldiğinde etleri kancalarla tandırın içine sarkıtıyoruz.