Sıkça Sorulan Sorular

Ispanaklı makarna hamuru

Ispanaklı makarna nasıl yapılır?

Soğanları yemeklik doğruyoruz ve zeytinyağında kavuruyoruz. Salçayı da ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz. Doğradığımız ıspanakları üzerine ekliyoruz ve suyunu salıp çekinceye kadar kavuruyoruz. Haşlanan makarnaları üzerine ekliyoruz ve 2-3 dk daha kavurduktan sonra, ocağı kapatıyoruz.

Ispanaklı Tagliatelle nasıl yapılır?

Makarnaları tuzlu suda 8-10 dakika haşlayın. Zeytinyağıyla tereyağını ısıtıp ve sarımsakları 2 dakika soteleyin. Ispanakları da ekleyin, 5 dakika çevirerek soteleyin. Tuz, karabiber, krema, labne, makarna ve yarım çay bardağı makarna suyunu, tavaya alıp bir kere kaynayana kadar pişirin.

Yeşil soslu makarna nasıl yapılır?

Roka, maydanoz, isteğe göre fesleğeni bol su ile yıkayın ve doğrayın. Diğer malzemeleri de ekleyerek macun kıvamına gelinceye kadar blender'dan geçirin. Malzeme iyice parçalandıktan ve macun kıvamına geldikten sonra tavaya alın. Kısık ateşte suyunu salana kadar pişirin.

El yapımı makarna nasıl yapılır?

Nasıl Yapılır?

  1. Bir karıştırma kabına semolina ununu ekleyin, havuz yapın ve içerisine tuz, zeytinyağı ve yumurtaları ilave edin.
  2. Tüm malzemeyi birbirine yedirerek yoğurun. …
  3. İyice yoğurulan hamurun üzerini bir bezle kapatın ve 30 dakika dinlenmeye bırakın.
  4. 30 dakika sonunda hamuru bir tezgaha alın ve 2'ye kesin.

Sebzeli makarna tarifi nasıl yapılır?

Sebzeli Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle suyu ve tuzu kaynatıp makarnayı haşlayalım.Tereyağını küçük bir sos tavasında eritelim. …
  2. Patlıcanları, biberleri ve kabakları julyen doğrayalım. …
  3. Patlıcanları ilave edip rengi dönene kadar soteleyelim. …
  4. Son olarak biberleri de ekleyelim ve 5 dakika daha soteleyelim.

Dec 15, 2019

Ispanaklı sos nasıl yapılır?

1 diş sarımsağın kabuğunu soyup havanda ezin. ıspanaklı karışımı blenderle ezerek püre haline getirin. 100 gr labne peyniri, 2 tutam muskat ve sarımsağı ekleyip karıştırın. Tuzla tatlandırın. Bekletmeden servis yapın.

Tagliatelle makarna hamuru nasıl yapılır?

İlk önce bir yumurtayı, tuz ve zeytinyağını çukurun içinde çırpıyoruz. Ardından ikinci yumurtayı da ekleyip çırptıktan sonra yavaş yavaş tepenin etrafindaki unlarla birlikte karıştırıyoruz. Karışımı yoğurduktan sonra unladığımız tezgahta merdane yardımıyla açıp olabildiğince ince bir hamur elde ediyoruz.