Sıkça Sorulan Sorular

Kalp hastalarında parmak morarması

Parmaklarda morarma sebebi nedir?

Parmak uçlarında kandaki oksijen yoğunluğu çok düşüktür. Bu nedenle kanın rengi iyice koyulaşır. Biz bu renk değişikliğini, derinin morarması olarak görürüz. Derinin renginin koyu mavi ya da morumsu bir renk almasının nedeni kandaki oksijen miktarının azalmasıdır.

Parmak morarmasına hangi bölüm bakar?

Vücutta oluşan morluklar için gidilecek uzman doktorlar Dahiliye bölümü veya Hematoloji bölümü olabilir. Eğer morarmalar herhangi bir çarpma veya düşme sonucu oluşmuş ise Cildiye bölümüne de gidilmektedir.

El morarması neden olur?

"Raynaud fenomeni hastalığı, soğuk veya stresli bir uyaran neticesinde el ve ayak parmaklarında solukluk morarma, kızarıklık ve üşüme ile kendini gösteren bir klinik tablodur. Raynaud hastalığı damarların spazmı, kasılması sonucunda el ve ayak parmaklarının renginin değişmesi ve soğuk olması durumudur.

Soğuk parmak hastalığı neden olur?

Stres ve anksiyete soğuk parmaklara ve ellere de neden olabilir. Büyük miktarda stres veya anksiyete durumunda epinefrin dalgalanmaları yaygındır. Bu hormon, eller ve parmaklardaki kan damarlarını daraltan ve parmaklara giden kan akışını azaltan bir reaksiyon zincirini tetikler.

Hangi morluklar tehlikeli?

Ufak bir çarpma sonrasında büyük morarmalar meydana gelmesi de tehlikeli. Ailelerin dikkat etmesi gereken bir diğer nokta da morarmanın oluştuğu yer. Dizden aşağı oluşan morarma yaramazlık, dizden yukarıda oluşan morarma ise daha çok hastalık kaynaklıdır.

El tırnaklarda morarma neden olur?

Yani vücutta tırnaklara yeterince kan gitmemesi tırnaklarda morarma veyahut acı yaşanmasına yol açmaktadır. Aynı zamanda kandaki yüksek oksijen seviyesi de kanın renginde parlaklık oluşturur yani eğer kan koyu renk ise kanda oksijen yetersizliği var demektir. Tırnak morarmasının ilk ve en genel sebebi kansızlıktır.

Parmak rahatsızlıklarına hangi bölüm bakar?

Parmak ve Uzuv Kopmaları El, parmak, ön kol, kol, ayak ve bacak kopmaları el cerrahisinin ilgi alanları arasındadır.