Sıkça Sorulan Sorular

Fetö ile ilgili kitaplar pdf

Fetö bir terör örgütü mü?

Fetullahçı Terör Örgütü iddiaları Hareket, Türkiye tarafından "terör örgütü" olarak kabul edilmiştir. Örgüt Fetullahçı Terör Örgütü veya Paralel Devlet Yapılanması (PDY) olarak da isimlendirilmiştir.

Feto ne zaman suç örgütü oldu?

FETÖ, 15 Temmuz 2016 tarihinde ülke yönetimini ele geçirmek amacıyla yapılan kanlı darbe girişimini gerçekleştiren terör örgütüdür. FETÖ; bir vaiz olan Fetullah Gülen liderliğinde ülkemiz insanlarının dini değerlerini de istismar ederek hedefleri doğrultusunda 1970'lı yıllardan itibaren faaliyetine başlamıştır.

Fetö nedir ekşi sözlük?

kısaca fetullahçı terör örgütü olarak adlandırılan fetullah gülen cemaati terör örgütü'nün daha da kısaltılmış hali. ismin bu şekilde verilmesinin sebebi fethullah gülen'in isminin pasaport vb. resmî belgelerde "fetullah gülen" olarak yazılmış olması gösteriliyor.

Paralel devlet yapılanması ne zaman terör örgütü ilan edildi?

Sulh Ceza Hâkimliği'nin 19 Aralık 2014 tarihli kararı ile "Silahlı Terör Örgütü Kurma veya Yönetmek" ve" Paralel Devlet Yapılanması" oluşturmak suçlamalarından 17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet soruşturmasının ardından Fethullah Gülen hakkında yakalama kararı çıkarılmasının akabinde 11 Aralık 2015'te Ankara Cumhuriyet …

FETÖ kitapları ne yapılmalı?

FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'e ait kitapların gençleri zehirlediğini belirtilerek, evlerden temizlenmesi gerektiğini belirtildi. İçerisinde ayet bulunan kitapların hürmeten çöplere atılmaması, diğerlerinin yakılarak ya da başka yollarla imha edilmesi tavsiye edildi.

FETÖ nün Yayınları nelerdir?

Yazı ekinde verilen “yasak yayınlar” listesinde; Zaman gazetesi, Today's Zaman gazetesi, Taraf gazetesi, Bugün gazetesi, Millet gazetesi, Meydan gazetesi, Özgür Düşünce gazetesi, Nokta dergisi, Aksiyon dergisi, Sızıntı dergisi, Kaynak Yayınları, Sürat Yayınları, Zambak Yayınları yer aldı.

Fetö sohbetlerine katılmak suç mu?

Örgüt tarafından yönetilen sohbet ve toplantılara katılma hususunda Yargıtay yine ayrımda bulunmaktadır. Buna göre örgütsel faaliyet çerçevesinde toplantı düzenlemek ve bu toplantıya katılmak durumunda hareket silahlı terör örgütü üyeliği kapsamında değerlendirilmektedir.